Ouderenzorg

 1. Casemanagement Dementie voor hbo-verpleegkundigen en Social Workers

  • Te volgen in: Rotterdam, Drachten & 3 andere locaties.
  Je leert hoe je thuiswonende ouderen met dementie en hun mantelzorgers optimaal ondersteunt. Is je vooropleiding hbo-v? Dan kun je jezelf na afronding ook dementieverpleegkundige noemen.
 2. Aandachtsvelder Dementie

  • Te volgen in: Rotterdam, Drachten & 3 andere locaties.
  Dankzij de nieuwe opleiding Aandachtsvelder Dementie krijgt de mbo-verpleegkundige uitstekende kennis en handvatten aangereikt om als mede-deskundige in de ketenzorg van dementie te functioneren.
 3. Leergang integrale (psycho) geriatrische psychiatrie voor ‘Onbegrepen gedrag’

  • Te volgen in: Rotterdam.
  Deze leergang richt zich op een interdisciplinaire, integrale benadering van de verschillende psychogeriatrische en psychiatrische problemen bij kwetsbare ouderen en de belasting van mantelzorgers.
 4. Masterclass Omgaan met mensen met dementie en hun familieleden uit niet-westerse culturen

  In navolging van de Masterclass 'Kwetsbare ouderen' volgt nu de masterclass 'Omgaan met mensen met dementie en hun familieleden uit niet-westerse culturen'.
 5. Masterclass Kwetsbare ouderen: 'Omgaan met onbegrepen gedrag' en 'Meldcode huiselijk geweld'

  • Te volgen in: Rotterdam.
  De kranten staan er bol van! Er is grote behoefte aan kennis over bepaalde onderwerpen rondom de ouder wordende mens. Breederode Hogeschool biedt daarom een Masterclass Kwetsbare ouderen aan.
 6. Masterclass Oplossingsgericht begeleiden

  • Te volgen in: Rotterdam.
  Tijdens de masterclass ‘Oplossingsgericht begeleiden' leer je hoe op een resultaatgerichte manier snel en prettig verandering bij de patiënt tot stand gebracht kan worden.
 7. Masterclass Geriatrie en Gerontologie

  • Te volgen in: Rotterdam.
  In deze masterclass staat het gezond ouder worden en de oudere zorgvrager met persoonlijkheidsproblemen centraal.
 8. Masterclass Effectief rapporteren

  • Te volgen in: Rotterdam.
  Tijdens deze masterclass leer je als verpleegkundige op professionele wijze schriftelijk de zorg over te dragen en daarmee verantwoording af te leggen voor je verpleegkundig handelen.
 9. Masterclass Multimorbiditeit in de geriatrie

  • Te volgen in: Rotterdam.
  Op basis van casuïstiek van de geriatrische zorgvrager wordt in deze masterclass de vaardigheid klinisch redeneren toegepast.
 10. Masterclass Ethiek

  • Te volgen in: Rotterdam.
  Er wordt aandacht besteed aan ethische dilemma's, levensbeschouwelijke opvattingen, de beroepscode en hoe de eigen persoonlijkheid van de zorgvrager en zorgverlener hier een rol in spelen.
 11. Masterclass Maatschappelijk handelen

  • Te volgen in: Rotterdam.
  In de masterclass Maatschappelijk handelen wordt ruim aandacht besteed aan maatschappelijk handelen binnen de zorg.
 12. Masterclass ICT en domotica

  • Te volgen in: Rotterdam.
  In deze masterclass ga jij je kennis verbreden over het toepassen van informatie- en communicatietechnologie (ICT) in de zorg en de rol van ICT bij het bevorderen van de zelfmanagement bij zorgvragers
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten