Researchmedewerker (post-MBO)

Als researchmedewerker ben je perfect inzetbaar bij de uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Deel deze pagina

Tip een bekende of vertel de wereld over deze opleiding:

In veel instellingen wordt steeds vaker intensief wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Om dit te ondersteunen en uit te voeren worden researchverpleegkundigen of clinical research coördinatoren (CRC) op post-HBO niveau opgeleid. Echter er zijn ook diverse taken rondom het uitvoeren van onderzoek die uitstekend uitgevoerd kunnen worden door bijvoorbeeld doktersassistente, laborante en medisch secretaresse. Voor een researchteam is het een grote meerwaarde om deze medewerkers op professionele wijze op te leiden. Tevens kunnen zij zich door het volgen van de opleiding goed positioneren op de werkvloer en biedt dit een goede stap in hun carrière.

In deze post-MBO opleiding tot Researchmedewerker wordt een breed scala aan onderwerpen aangeboden, die betrekking hebben op de uitvoer van wetenschappelijk onderzoek. Deze geaccrediteerde opleiding biedt u de kans om de juiste competenties en beroepsattitude te ontwikkelen, die nodig zijn voor een optimale beroepsuitoefening.


Opleiding


Onderwijs

Door gebruik te maken van actuele praktijkgerichte opdrachten sluit de opleiding naadloos aan op de praktijk. Inspirerende gastcolleges en samenwerking met professionals uit de praktijk belichten de verschillende aspecten van het vakgebied, waardoor u uitstekend opgeleid wordt.
De opleiding brengt u in een actief leerproces waarbij u zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van leermomenten in de praktijk.

De opleiding is modulair en duurt 4,5 maand. Om de 2 weken is een lesdag ingepland en er wordt afgesloten met een examen. Praktijkgerichte opdrachten en een ontwikkelings-portfolio zijn onderdeel van het leerproces.

Deze opleiding leidt u tevens op voor het landelijk Good Clinical Practice (GCP) examen. Breederode Hogeschool biedt u dit aan het einde van de opleiding, eenmalig gratis aan.

Competenties

De researchmedewerker is na deze opleiding volwaardig inzetbaar bij de uitvoer van klinisch wetenschappelijk onderzoek en is een gecertificeerd researchprofessional, want is in staat/heeft kennis van:

  1. wet- en regelgeving rondom de uitvoer van onderzoek en kan deze kennis toepassen in de praktijk;
  2. de rollen en verantwoordelijkheden van de opdrachtgever, de onderzoeker, de METC en alle overige bevoegde instanties te benoemen en in de praktijk toe te passen;
  3. wetenschappelijke integriteit en kan fraude en questionable research onderscheiden;
  4. correct om te gaan met alle onderzoeksmaterialen conform de wetgeving en de geldende SOP’s;
  5. datamanagement en levert betrouwbare valide onderzoeksdata;
  6. de veiligheid aspecten van een onderzoek en de risico’s voor de proefpersoon;
  7. de informed consent procedure en is in staat een gesprek te voeren op basis van het onderzoeksprotocol, de geldende wet- en regelgeving en communicatieve vaardigheden;
  8. van een kwaliteitssysteem en kent de regels rondom monitoren van onderzoek en het uitvoeren van een audit.

Losse modules volgen

Het volgen van losse modules behoort ook tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vereiste vooropleiding/werkplek

U heeft een opleiding in de gezondheidzorg afgerond op mbo-niveau, bijvoorbeeld doktersassistente, laborante en medisch secretaresse.  

Tijdens de opleiding bent u werkzaam in het veld van klinisch wetenschappelijk onderzoek, als researchmedewerker of in de gelegenheid stage te lopen als researchmedewerker voor minimaal 8 uur per week. 

Betaling en Fiscus

Betaling: €1450,- inclusief examen

of 4 termijnen van € 362,50

Bij opleidingen met een investering boven de € 1100,- is bij Breederode Hogeschool betaling in termijnen mogelijk.

Particulier:
Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Heeft u een WW-uitkering en bent u 50 jaar of ouder, dan komt u wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher (max. € 1000,-) van het UWV.

Zakelijk:
Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren.
Praktisch


Data en omvang

Rotterdam start 7 maart 2019
Rotterdam start 27 september 2019
Omvang 8 lesdagen in 4,5 maand 

Tijd

09.15 uur – 16.30 uur

Leslocatie

  • Rotterdam

Studiebelasting

235 uur

Beoordeling

Certificaat
De opleiding is geaccrediteerd voor 56 punten bij de V&VN 

Docent

Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld

Deelnemers

Maximaal 26

Investering

€ 1450,- (incl. 1 landelijk examen, excl. literatuur ca. € 15,50)
of 4 termijnen van € 362,50Vragen?

Voor eventuele vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met de programmaleider(s)

Cecilia Huisman
Cecilia Huisman
chuisman@breederode.nl
010 3042340

Breederode Hogeschool

Wijnhaven 36
3011 WS
Rotterdam

T: 010 - 3042340
E: info@breederode.nl
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten