Logopedische begeleiding voor meertalige kinderen

In de cursus Logopedische begeleiding van meertalige kinderen leren logopedisten hoe zij meertalige kinderen effectief onderzoeken en begeleiden. Tevens leert u professionals adviseren en begeleiden.

Deel deze pagina

Tip een bekende of vertel de wereld over deze opleiding:

Effectief onderzoeken en begeleiden

In de cursus Logopedische begeleiding van meertalige kinderen leren logopedisten hoe zij meertalige kinderen effectief onderzoeken en begeleiden. Tevens leert u professionals adviseren en begeleiden.

Hoe werkt het in de praktijk?
In de logopedische praktijk krijgen veel logopedisten te maken met meertalige kinderen met taalstoornissen. Wanneer is er sprake van een normale taalontwikkeling en wanneer mag worden gesproken van een taalontwikkelingsstoornis? Welke middelen kunnen daarvoor worden ingezet? Welke adviezen kunnen er worden gegeven?

Er zijn vaak praktische beperkingen waardoor het juist en doeltreffend onderzoeken en diagnosticeren van meertalige kinderen soms lastig is. De cursus richt zich juist op deze praktische vertaalslag om meertalige kinderen in de logopedische praktijk doeltreffend te onderzoeken en te begeleiden. Deze kennis kunt u ook inzetten bij het begeleiden en adviseren van professionals (zoals leerkrachten en peuterspeelzaalleidsters). 


Opleiding


Docent

Wendelien van Rhee heeft meer dan 16 jaar ervaring met logopedie en meertaligheid. Zij heeft na haar studie logopedie in 2000 de masteropleiding ‘Spraak- Taalpathologie” aan de Universiteit Nijmegen gevolgd en in 2003 met succes behaald. Zij werkte in ziekenhuizen en  sinds 2001 tevens als logopedist in de vrije vestiging in Rotterdam, in diverse wijken waar veel anderstaligen wonen. Daarnaast  heeft zij van 2010 t/m 2016 als logopedist bij de internationale schakelklas van een middelbare school in Rotterdam gewerkt. Zij doceert de cursus meertaligheid sinds 2011. Verder heeft ze  veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van meertalige kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Betaling en Fiscus

€ 550,-  inclusief koffie/thee/lunch

Betaling:
Bij opleidingen met een investering boven de €1100,00 is bij Breederode Hogeschool betaling in termijnen mogelijk.

Particulier:
Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Heeft u een WW-uitkering en bent u 50 jaar of ouder, dan komt u wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher ( max. 1000 € ) van het UWV.

Zakelijk:
Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren.

Levenlanglerenkrediet

Voor het bekostigen van een opleiding kan iedereen tot 55 jaar gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van DUO bij Levenlanglerenkrediet.Praktisch


Data en omvang

Rotterdam 2 en 31 oktober 2019
Omvang 2 dagen

Tijd

09.30 uur tot 16.30 uur

Leslocatie

Wijnhaven 42 te Rotterdam

Studiebelasting

22 uur (14 uur cursus en 8 uur voorbereiding)

Beoordeling

Na afronding van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.
De cursus is geaccrediteerd voor 18 punten bij StaDap

Docent

Drs. Wendelien van Rhee, logopedist en spraaktaalpatholoog

Deelnemers

Maximaal 18 deelnemers

Investering

€ 550,-  inclusief koffie/thee/lunchVragen?

Voor eventuele vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met de programmaleider(s)

Aernout Visser MSc.
Aernout Visser MSc.
voorlichting@breederode.nl
010-3042340

Breederode Hogeschool

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010 - 304 23 40

Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur.
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten