Mastercourse Advanced HVT technieken SI regio voor Manueeltherapeuten

De manueel therapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstiek van de Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordelaandoeningen.

Deel deze pagina

Tip een bekende of vertel de wereld over deze opleiding:

Breederode Hogeschool organiseert in deze opleiding drie op zichzelf staande modules om jouw diagnostische en therapeutische kennis en kunde van aandoeningen van de wervelkolom - van hoog cervicaal tot bekkengordel - op te frissen, te verdiepen en te verrijken. Je kunt uiteraard uit één of meer modules kiezen.

De manueel therapeut wordt volgens het BCP van de manueel therapeut (2014) geacht in staat te zijn onderbouwd klinische keuzes in diagnostiek en therapeutische interventies te maken, ook daar waar de complexiteit toeneemt. Om de manueel therapeut te helpen aan deze competentie te kunnen voldoen organiseert Breederode Hogeschool de 2-daagse module Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel. Manueel therapeuten kunnen hun Body of Knowledge en Skills (BoKS) opfrissen, verdiepen en verbreden. De selectie van gedoceerde modellen en theoretische kaders is binnen deze masterclasses eclectisch van aard: het ‘beste’ uit de manueel therapeutisch wereld wordt onderwezen. In een historisch vakinhoudelijk perspectief komen de grondleggers zoals Maitland, McKenzie en Kaltenborn aan bod en worden verrijkt met relatief ‘nieuwe’ opvattingen vanuit recente evidenties en ontwikkelingen binnen het manueel-therapeutisch domein. Kennis en vaardigheden uit de osteopathie en chiropractie komen eveneens ter sprake. De praktische toepasbaarheid van de aangeleerde lesstof in de dagelijkse beroepspraktijk staat voorop. Er is tijd en ruimte om de gedemonstreerde technische vaardigheden te oefenen. 


Opleiding


Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor manueel therapeuten (zowel mastergeschoold als niet-mastergeschoold).

Programma

Het programma is in deze module sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel verdeeld in een deel theoretisch onderwijs en een deel oefening van praktische vaardigheden.

Theoretisch onderwijs kent de volgende aandachtsgebieden: functionele anatomie, biomechanica, pathologie gerelateerd aan de diverse wervelkolomregio’s, de consequenties van co-morbiditeit voor de manueel-therapeutische keuzes, red flags/ co-morbiditeit en Clinical Prediction Rules.

Het praktische onderwijs bestaat uit arthrokinematisch onderzoek, het classificeren van hypo- en hypermobiliteit en het behandelen van artrogene beperkingen door mobilisatie-, HVT- en neuromodulatietechnieken. 

 

Competenties

Competentiegebied Manueeltherapeutisch handelen (BCP 2014).

Vereiste vooropleiding/werkplek

Deze cursus is bedoeld voor manueel therapeuten, CKR geregistreerd.

Betaling en Fiscus

Betaling:
Bij opleidingen met een investering boven de € 1100,- is bij Breederode Hogeschool betaling in termijnen mogelijk.

Particulier:
Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Heeft u een WW-uitkering en bent u 50 jaar of ouder, dan komt u wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher (max. € 1000,-) van het UWV.

Zakelijk:
Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren.

Levenlanglerenkrediet

Voor het bekostigen van een opleiding kan iedereen tot 55 jaar gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van DUO bij Levenlanglerenkrediet.Praktisch


Data en omvang

Rotterdam 10 en 11 december 2019
Roermond 29 en 30 november 2019

Omvang 2 dagen

Tijd

9.00 - 16.30 uur

Leslocatie

Wijnhaven 42 te Rotterdam

Studiebelasting

13 uur

Beoordeling

Na afronding van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. 
Deze cursus is voor 17 punten geaccrediteerd door het KNGF in het register manueeltherapeut en het kwaliteitsdeel.

Docent

Hans van den Berg werkt vanaf 1976 als fysiotherapeut en manueel therapeut. Naast het behandelen van patiënten met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat is hij als docent en later als (mede)directeur van de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde intensief betrokken bij onderwijs aan fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en artsen. In 1990 richt hij de Opleiding Orthopedische Manuele  Therapie (OOMT) op. 

Deelnemers

Maximaal 25 personen.

Investering

€600,-  inclusief syllabus, koffie/thee/lunchVragen?

Voor eventuele vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met de programmaleider(s)

Suzanne van Ballegooijen
Suzanne van Ballegooijen
voorlichting@breederode.nl
010-3042340

Breederode Hogeschool

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010 - 304 23 40

Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur.
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten