Combi-cursus Curaçao met basiscursus Beweegprogramma en Diabetes type 2

In deze combinatiecursus word je in 5 dagen opgeleid in de basisprincipes van gedragsverandering in relatie tot het dagelijks bewegen en meer specifiek voor patiënten met Diabetes type 2

Deel deze pagina

Tip een bekende of vertel de wereld over deze opleiding:

De kracht van de fysiotherapeut ligt vooral in het aanbieden van een programma dat gericht is op het structureel veranderen van het beweeggedrag van mensen. De fysiotherapeut onderscheidt zich hiermee. Met name omdat hij een specialist is in het begeleiden van mensen met een verminderde belastbaarheid van het bewegingsapparaat, van chronisch zieken én van ouderen.

Diabetes type 2 is een veel voorkomende aandoening die voorkomt bij alle leeftijden maar vooral wordt geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Een verantwoord voedingspatroon, fysieke activiteit, niet roken en een gezond lichaamsgewicht zijn onafhankelijke factoren die de kans op de ontwikkeling van diabetes mellitus type 2 verkleinen. Ook is er solide wetenschappelijke evidentie dat een gezonde leefstijl de ontwikkeling van overgewicht tot diabetes mellitus type 2 en de met diabetes mellitus type 2 geassocieerde complicaties beperkt. Zelfs beginnende diabetes mellitus type 2 is omkeerbaar door een gezonde leefstijl. De Fysiotherapeut is dé beweegspecialist die mensen met overgewicht en diabetes mellitus type 2 kan begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Binnen deze cursus komen de pathofysiologie van overgewicht, obesitas en diabetes mellitus type 2 aan bod. Daarnaast wordt aandacht besteed aan inspanningsfysiologische factoren specifiek voor deze gemêleerde doelgroep ten einde een verantwoord effectief trainingsprogramma te kunnen opstellen. Verder is er aandacht voor de rol van een verantwoord voedingspatroon bij deze doelgroep. 


Inschrijven
Combi-cursus Curaçao met basiscursus Beweegprogramma en Diabetes type 2

Opleiding


Inhoud en programma

Deze combinatiecursus bestaat uit de basiscursus beweegprogramma en het vervolg beweegprogramma voor Diabetes Mellitus Type II

In de eerste drie dagen van de cursus komen de algemene principes die gelden bij beweegprogramma’s aan bod. Daarnaast is er ruim aandacht voor de inspanningsfysiologie. Een ander belangrijk onderdeel van deze basis is de theoretische achtergrond van de gedrag georiënteerde benadering van mensen met een chronische aandoening en wordt het eerste onderdeel afgesloten met een dag waarop deze twee onderdelen (inspanningsfysiologie en de gedrag georiënteerde benadering) terugkomen in een praktijkdag.

Het tweede onderdeel van de cursus bestaat uit twee dagen. In deze twee dagen wordt er verder ingezoomd op beweegprogramma’s bij de doelgroep Diabetes Mellitus Type II. Onderwerpen die aan bod komen in dit onderdeel zijn;

  • Wat diabetes is (pathofysiologie, complicaties op korte en lange termijn, medicatie).
  • Verschillende vormen van diabetes mellitus.
  • De invloed  van verschillende leefstijlfactoren zoals fysieke activiteit en verantwoorde voeding op de preventie, ontwikkeling en behandeling van diabetes.
  • Wat de  risico’s  zijn bij sporten met diabetes.
  • Het inzetten van diabetes specifieke meetinstrumenten.
  • Het opstellen van een doelgericht, planmatig, progressief diabetes gericht behandelplan.

Na afsluiting van deze cursus bent u in staat om een beweegprogramma te ontwikkelen en te begeleiden van mensen met DM II. Daarnaast geeft de training in de basiscursus u de handvaten om mensen te ondersteunen in gedragsverandering, ook als het gaat om andere gezondheidsproblemen.
Praktisch


Data en omvang

Curacao
Voorjaar 2019
5 dagen aaneengesloten

Leslocatie

Curacao

Studiebelasting

40 uur

Beoordeling

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname. 
Accreditatie: 36 punten bij KNGF

Deelnemers

Minimaal 15
Maximaal 25

Investering

€ 975,- exclusief reis en verblijfskosten.
Kosten locatie en catering Curacao worden later doorbelast.Vragen?

Voor eventuele vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met de programmaleider(s)

Suzanne van Ballegooijen
Suzanne van Ballegooijen
voorlichting@breederode.nl
010-3042340

Breederode Hogeschool

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010 - 304 23 40
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten