Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB)

Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) is een nieuw beroep in arbodienstverlening. Wil jij de bedrijfsarts ondersteunen op het gebied van verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid?

Deel deze pagina

Tip een bekende of vertel de wereld over deze opleiding:

Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) is een nieuw beroep in arbodienstverlening. Wil jij de bedrijfsarts ondersteunen op het gebied van verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid? En tevens vanuit je eigen expertise hieraan een bijdrage leveren? Doe dan deze eenjarige opleiding Praktijkondersteuner bedrijfsarts.


Opleiding


Wat je leert

Ondersteuning bij verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid

De eenjarige opleiding Praktijkondersteuner bedrijfsarts is op hbo-niveau. Hij is ontworpen en vormgegeven door Breederode Hogeschool in samenwerking met de NSPOH.

Opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts NSPOH
De opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts sluit aan op maatschappelijke ontwikkelingen. Immers, de focus van gezond werken ligt steeds meer op preventie, conform de nieuwe Arbowet. Daardoor is er steeds meer capaciteit nodig om bedrijfsartsen bij verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid te ondersteunen en faciliteren. Als praktijkondersteuner bedrijfsarts werk je in een verlengde arm constructie nauw samen met de bedrijfsarts. De bedrijfsarts kan zich daardoor meer richten op zijn/haar kerntaken. Vanuit jouw eigen expertise lever je een zelfstandige bijdrage aan vraagstukken rondom toenemende werkdruk, het vergroten van de (lichamelijke en psychische) belastbaarheid en duurzame inzetbaarheid van de vergrijzende beroepsbevolking.

De richtlijnen voor taakdelegatie zijn vastgelegd in de wet BIG en in de leidraad Casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding van de beroepsvereniging van bedrijfsartsen (NVAB). De bedrijfsarts draagt zorg voor een verantwoorde manier van taakdelegatie door te handelen conform deze richtlijnen.

De opleiding Praktijkondersteuner bedrijfsarts bestaat uit 20 lesdagen. De opzet en structuur van de POB opleiding is ontleend aan de opleiding Praktijkondersteuner huisarts (POH). De inhoud van de opleiding is nadrukkelijk bedrijfsgeneeskundig. Het programma volgt de dagelijkse praktijk van de POB. Het begin van de opleiding kent de meeste onderwijsdagen, daarna volgt een periode waarin het praktijkleren centraal staat.

Na succesvolle afronding ligt de weg open naar registratie in het register voor POB’s.

Na afloop van deze eenjarige opleiding:

  • kun je de bedrijfsarts ondersteunen en faciliteren op het gebied van verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid.
  • kun je vanuit je eigen expertise een zelfstandige bijdrage leveren aan vraagstukken rondom toenemende werkdruk, vergroten van de (lichamelijke en psychische) belastbaarheid en duurzame inzetbaarheid van de werkende bevolking.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via de website. Wij nemen na het verwerken van de aanmelding contact met je op om de verdere inschrijfprocedure te voltooien.

Inschrijven kan ook via de website van de NSPOH.

Heb je liever maatwerk? Breederode biedt deze opleiding ook aan als een incompany traject. Neem hiervoor contact met ons op. 

Vereiste vooropleiding/werkplek

Hbo-werk-en-denkniveau en een relevante werkplek onder begeleiding van een bedrijfsarts.

Kun je het hbo-niveau niet met een diploma aantonen? Dan kunnen wij besluiten om een assessment af te nemen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

 

Betaling en Fiscus

Betaling:
€ 6300,00
Of 8-maandelijkse termijnen van € 787,50  

Particulier:
Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Heeft u een WW-uitkering en bent u 50 jaar of ouder, dan komt u wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher (max. € 1000,-) van het UWV.

Zakelijk:
Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren.
Praktisch


Data en omvang

Startdatum 9 september 2019
Opleidingsdagen afwisselend in Rotterdam en Utrecht

Omvang 20 dagen, lesdagen om de week 

Heb je liever maatwerk? Breederode biedt deze opleiding ook aan als een incompany traject. Neem hiervoor contact met ons op. 

Leslocatie

NSPOH
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT

Breederode Hogeschool
Wijnhaven 42
3011 WS Rotterdam

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door deskundigen uit het werkveld. Daarnaast krijg je coaching van een daarvoor opgeleide praktijkbegeleider. Dit zijn geregistreerde bedrijfsartsen.

Investering

€ 6300,00 
Of 8 maandelijkse termijnen van € 787,50  Vragen?

Voor eventuele vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met de programmaleider(s)

Rob Kaasschieter
Rob Kaasschieter
voorlichting@breederode.nl
010 3042340

Breederode Hogeschool

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010 - 304 23 40
Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
Melding sluiten