Deze leergang richt zich op een interdisciplinaire, integrale benadering van de psychogeriatrie en psychiatrie bij kwetsbare ouderen en de belasting van mantelzorgers.
De aandacht is gericht op zowel de mogelijkheden (preventie) als de beperkingen (interventie) van de individuele persoon. De leergang kwalificeert Teachers in de STIP-Methode. Kijk voor meer informatie op de website van de STIP-methode. De STIP-methode is gebaseerd op de drie wetenschappelijk bewezen, werkzame interventieprogramma's (Sta op, Grip op gedrag, Integrale revalidatie en Rehabilitatie, ook wel IRR) uit de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso en NIP 2018.
Deze interprofessionele klinische leergang is de essentie van geïntegreerd werken in de (psycho) geriatrische psychiatrie (18-20 dagdelen):
De leergang bestaat uit 20 dagdelen en de volgende onderwerpen staan hierbij centraal:
Aan het einde van de opleiding zijn de volgende doelen bereikt:
Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma. Deze opleiding is geaccrediteerd voor:
Deze scholing is geaccrediteerd voor de volgende deskundigheidsgebieden:
SectorplanPlus is een subsidieregeling voor werkgevers in de zorg om een extra impuls aan scholing te kunnen geven. SectorplanPlus geniet grote belangstelling van zorgwerkgevers.
Scholing is belangrijk voor medewerkers om nieuwe medewerkers een goede start te bieden en medewerkers die al in dienst zijn zich te kunnen ontwikkelen. De scholingsimpuls van SectorplanPlus investeert in opscholing van medewerkers zodat werkgevers intern doorlopende leerlijnen kunnen aanbieden.
Kijk voor meer informatie op www.sectorplanplus.nl.
Deze interprofessionele klinische leergang is onder andere ontwikkeld en gecertificeerd voor:
Specialisten ouderengeneeskunde / Verpleegkundig specialisten / Physician Assistants / hbo-v-ers / SPH-ers / Social Work / Ergo- & fysiotherapeuten / Vaktherapeuten / Logopedisten / Maatschappelijk werkenden / Wijkverpleegkundigen / Casemanagers / Psychologen.
Per leergang kan de daadwerkelijke multidisciplinaire samenstelling van de deelnemers verschillen.
Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen.
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.