← Terug
 • Domein: Verpleegkunde, Arbeid en Gezondheid
 • Locatie: Rotterdam

  Arboverpleegkundige

  Als Arboverpleegkundige richt u zich op de begeleiding van bedrijven en organisaties op alle thema’s van Arbeid en Gezondheid. U bent ook inzetbaar als preventiemedewerker of arbocoördinator.

  • Te volgen in Rotterdam.
  Breederode Hogeschool biedt u de mogelijkheid om u te ontwikkelen als interne of externe adviseur op het gebied van Arbeid & Gezondheid. Als Arboverpleegkundige richt u zich op de begeleiding van bedrijven en organisaties op alle thema’s van Arbeid en Gezondheid. U bent echter ook inzetbaar als preventiemedewerker of Arbo coördinator.
  De rol van Arboverpleegkundige gaat verder dan de Verzuimadviseur, welke laatste die zich richt tot verzuim en re-integratietrajecten van individuele werknemers. 
  • Opleiding
   • Inleiding

    Ziekteverzuim stond lange tijd op de politieke agenda maar staat nu vooral op de agenda van de werkgevers in Nederland. De overheid trekt zich steeds verder terug. Bedrijven in Nederland moeten in elk geval een contract met een bedrijfsarts hebben. Ze kunnen zelf maatwerk maken van verzuim door gericht de eigen regie te nemen. Of ze leggen begeleiding in handen van een externe arbodienst.

    Het inzicht dat een actief beleid geld kan besparen en dat werknemers een deel van het kapitaal zijn, heeft voor bedrijven de doorslag gegeven om tot actie over te gaan. Zeker als men in ogenschouw neemt dat het werk in de toekomst door minder mensen moet worden gedaan en de gemiddelde leeftijd van de werknemer toeneemt. Ook voor werknemers zijn de mogelijkheden van de WIA beperkt en zullen ze meer moeten participeren in hun eigen re-integratie. In deze markt zijn er nieuwe kansen voor de verpleegkundige.

   • Inhoud en programma

    Tijdens de opleiding leert u zich als Arboverpleegkundige in te zetten voor een gezonde en vitale organisatie. De Arboverpleegkundigen hebben niet alleen oog voor de fysieke kanten van het werk. In de praktijk adviseren ze ook binnen afdelingen over de arbeidsverhoudingen, beeldschermwerk en het arbo- en verzuimbeleid. Arboverpleegkundigen werken samen met andere deskundigen bij het uitvoeren van PMO’s, RIE’s, vitaliteit en dergelijke. Intern werkende Arboverpleegkundigen hebben vaak zitting in sociaal-medische teams binnen bedrijven. Bijvoorbeeld om leidinggevenden te adviseren over verzuim en het voorkomen daarvan. Zij zijn ook inzetbaar als preventiemedewerker of Arbo coördinator.

    Module: Adviseren
    Mensen en organisaties in beweging krijgen; veranderstrategieën op individueel en groepsniveau. Wat kan uw rol als adviseur hierin zijn? Hoe acteert u in krachtenvelden?

    Module: Wetgeving 
    Als adviseur Arbeid & Gezondheid moet u de structuur van de Nederlandse wetgeving goed beheersen.  Denk hierbij aan de WIA, Wet verbetering Poortwachter, Wajong, Arbowet, Arbocatalogus e.d.

    Module: Voorlichting en preventie 
    Van voorlichting en/of training van werktechnieken tot aan het opzetten van een voorlichtingscampagne op het gebied van arbeid & gezondheid.

    Module: Preventie en beleid Arbeid & Gezondheid 
    Nadat u geschoold bent in verzuim- en re-integratie verleggen we de focus in deze module naar preventiebeleid; Wat kan een organisatie doen om uitval te voorkomen en mensen vitaal en gezond te houden?

    Module: Onderzoek in Arbozorg 
    U voert onderzoek uit op individueel- en organisatieniveau. Belastbaarheid, onderzoek fysieke belasting, RI&E, PMO e.d. zijn onderwerpen die we hier behandelen. Van individu tot organisatie. 

    Werkvormen in de opleiding
    Groepswerk, groepsonderwijs, practica en zelfstudie.
    U voert een onderzoeksopdracht uit bij een bedrijf.

   • Competenties

    De opleiding volgt het competentieprofiel van de Arboverpleegkundige van de V&VN.
   • Studiebelasting

    200 uur 

   • Beoordeling

    Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma.

    Deze opleiding is een van de twee geaccrediteerde opleidingen Arboverpleegkundige in Nederland.

    Deze opleiding is geaccrediteerd door:

    • V&VN voor 161 punten
   • Onze docenten

    Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld

   • Maatwerk- en incompanytrajecten

    Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Toelating
   • Doelgroep en vereiste vooropleiding

    U kunt deelnemen aan de opleiding als u beschikt over een diploma:

    • Verzuimadviseur, of u kunt aantonen dat u de gevraagde competenties elders heeft verworven.


    Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
    Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen. 

   • Vereiste stageplek/werkplek

    U voert een onderzoeksopdracht uit bij een bedrijf.
  • Praktisch
   • Data en omvang

    Rotterdam start 20 september 2021

    Omvang 20 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden

   • Tijd

    18.00 uur tot 21.30 uur 

   • Leslocatie

    Wijnhaven 36
    3011 WS, Rotterdam
   • Kosten

    € 3650,-
    of 7 maandelijkse termijnen van € 521,43
   • Betaling en fiscus

    Particulier
    Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

    Zakelijk
    Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. 
   • Rooster Rotterdam - start 20 september 2021

    1. Voor het succesvol doorlopen van de opleiding word je geacht niet minder dan 90% van de lessen aanwezig te zijn.
    2. De cursusduur is exclusief vakanties bepaald.
    3. Onderstaand rooster is onder voorbehoud van wijzigingen.

    Rooster volgt.
   • Vragen?

    Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

    Rob Kaasschieter
    Rob Kaasschieter
    info@breederode.nl
    010 3042340
  • Te volgen in Rotterdam.

  Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!

  Inschrijven
  Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
  Melding sluiten