← Terug
 • Domein: Verpleegkunde, Arbeid en Gezondheid
 • Locatie: Rotterdam

  Verzuimadviseur

  Als Verzuimadviseur begeleidt u individuele werknemers tijdens het verzuim en re-integratieproces en werkt u samen met de bedrijfsarts en alle actoren (zoals HRM) binnen een organisatie.

  • Te volgen in Rotterdam.

  Breederode Hogeschool biedt u de mogelijkheid om u te ontwikkelen als interne of externe adviseur op het gebied van Arbeid & Gezondheid. Als Verzuimadviseur begeleidt u individuele werknemers tijdens het verzuim en re-integratieproces en werkt u samen met de bedrijfsarts en alle actoren (zoals HRM) binnen een organisatie.

   

  • Opleiding
   • Inleiding

    Ziekteverzuim stond lange tijd op de politieke agenda maar staat nu vooral op de agenda van de werkgevers in Nederland. De overheid trekt zich steeds verder terug. Bedrijven in Nederland moeten in elk geval een contract met een bedrijfsarts hebben. Ze kunnen zelf maatwerk maken van verzuim door gericht de eigen regie te nemen. Of ze leggen begeleiding in handen van een externe arbodienst.

    Het inzicht dat een actief verzuimbeleid geld kan besparen en dat werknemers een deel van het kapitaal zijn, heeft voor bedrijven de doorslag gegeven om tot actie over te gaan. Zeker als men in ogenschouw neemt dat het werk in de toekomst door minder mensen moet worden gedaan en de gemiddelde leeftijd van de werknemer toeneemt. Ook voor werknemers zijn de mogelijkheden van de WIA beperkt en zullen ze meer moeten participeren in hun eigen re-integratie. In deze markt zijn er nieuwe kansen voor de verpleegkundige.

   • Inhoud en programma

    Tijdens de opleiding tot Verzuimadviseur leert u te functioneren als specialist op het gebied van verzuim. De Verzuimadviseur benadert het verzuimprobleem vanuit verschillende invalshoeken. Samen met de medewerker, de bedrijfsarts, leidinggevenden, HRM en in sommige gevallen ook andere disciplines, ontwikkelt de verzuimadviseur een plan van aanpak. In de spreekkamer signaleert de verzuimadviseur trends binnen een bedrijf. Deze koppelt hij terug aan andere disciplines en betrokkenen. Het voordeel van een verzuimadviseur met achtergrond verpleegkunde is dat deze niet alleen op de proceskant kan adviseren, maar ook op de inhoud kan adviseren vanwege de medische kennis. Daardoor kan de inzet van een (dure) bedrijfsarts verminderen.

    Module: Verzuim & re-integratie
    Vanuit een verzuimanalyse worden interventies opgesteld voor re-integratie en werkplekaanpassing. Van daaruit leert u hoe organisaties op beleidsniveau verzuim en re-integratie kunnen organiseren.

    Module: Belasting-belastbaarheid 
    Analyse en interventies in de balans belasting-belastbaarheid op fysiek-, mentaal- en welzijnsniveau. De weg van individueel verzuim naar een vitale organisatie wordt in deze module behandeld.

    Module: Adviseren 
    Mensen en organisaties in beweging krijgen; veranderstrategieën op individueel en groepsniveau. Wat kan uw rol als adviseur hierin zijn? Hoe acteert u in krachtenvelden?

    Module: Wetgeving Als adviseur Arbeid & Gezondheid moet u de structuur van de Nederlandse wetgeving goed beheersen.  Denk hierbij aan de WIA, Wet verbetering Poortwachter, Wajong, Arbowet, Arbocatalogus e.d.

    Module: Voorlichting en preventie 
    Van voorlichting en/of training van werktechnieken tot aan het opzetten van een voorlichtingscampagne op het gebied van arbeid & gezondheid.

    Werkvormen in de opleiding
    Groepswerk, groepsonderwijs, practica en zelfstudie.
    U voert opdrachten uit bij een adoptiebedrijf.

   • Competenties

    De opleiding volgt het competentieprofiel van de Arboverpleegkundige van de V&VN.

   • Studiebelasting

    200 uur 

   • Beoordeling

    Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma.
   • Onze docenten

    Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld

   • Maatwerk- en incompanytrajecten

    Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Toelating
   • Doelgroep en vereiste vooropleiding

    De verpleegkundige als Verzuimadviseur is BIG-geregistreerd en kan daardoor zowel procesmatig als inhoudelijk samenwerken met de (verplichte) bedrijfsarts. Door een verpleegkundige als Verzuimadviseur in te zetten, kan een besparing plaatsvinden op de (hogere) kosten van een bedrijfsarts.  

    Deze opleiding is bedoeld voor:
    - P&O consulenten (HBO)
    - HBO-Verpleegkundigen

    Ook A-inservice verpleegkundigen kunnen deelnemen, mits zij een hbo-assessment met succes hebben afgesloten. Het vereiste hbo-assessment voor A-inservice verpleegkundigen wordt door Breederode Hogeschool georganiseerd. Neem hiervoor contact met ons op. 

    Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
    Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen. 

   • Vereiste stageplek/werkplek

    Het is van belang dat je vanaf de start van de opleiding opdrachten uit kunt voeren bij een adoptiebedrijf.
  • Praktisch
   • Data en omvang

    Rotterdam start 20 september 2021

    Omvang 21 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden

   • Tijd

    18.00 uur tot 21.30 uur 
   • Leslocatie

    Wijnhaven 36
    3011 WS, Rotterdam
   • Kosten

    € 3650,-
    of 7 maandelijkse termijnen van € 521,43
   • Betaling en fiscus

    Particulier
    Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

    Zakelijk
    Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. 
   • Rooster Rotterdam - start 20 september 2021

    1. Voor het succesvol doorlopen van de opleiding word je geacht niet minder dan 90% van de lessen aanwezig te zijn.
    2. De cursusduur is exclusief vakanties bepaald.
    3. Onderstaand rooster is onder voorbehoud van wijzigingen.

    Rooster volgt.
   • Vragen?

    Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

    Rob Kaasschieter
    Rob Kaasschieter
    info@breederode.nl
    010 3042340
  • Te volgen in Rotterdam.

  Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!

  Inschrijven
  Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
  Melding sluiten