← Terug
 • Domein: Fysiotherapie, Arbeid en Gezondheid
 • Locatie: Rotterdam

  Bedrijfsfysiotherapeut

  De Bedrijfsfysiotherapeut is specialist in advies aan bedrijven en organisaties op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en Arbozorg.

  • Te volgen in Rotterdam.

  De opleiding tot Bedrijfsfysiotherapeut leert je marktgericht en professioneel te werken als adviseur (Arbeid & Gezondheid) van bedrijven en organisaties op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en arbozorg. De rol van Bedrijfsfysiotherapeut gaat verder dan de Arbeidsfysiotherapeut, welke laatste zich richt op fysieke belasting, ergonomie en re-integratie van individuele werknemers. 

  Rustig nalezen? 

  Download hier de Domeinfolder Fysiotherapie met daarin alle informatie over onze fysiotherapie-scholingen. 

  Download de folder  
  • Opleiding
   • Inleiding

    Ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en vitaliteit van werknemers vormen een maatschappelijk aandachtspunt waar voor de fysiotherapeut kansen liggen. Re-integratie en preventie van verzuim zijn speerpunten die door wetgeving steeds meer aandacht vragen van werkgevers. De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij de werkgevers. Bedrijven zijn gebaat bij arbo-professionals in hun directe omgeving. Zeker als deze bedrijven zelf de regie nemen in het begeleiden van zieke werknemers.

    Voor werknemers zijn de mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de WIA beperkter dan voorheen. Ze moeten actief meewerken aan de eigen re-integratie; een kans voor speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten om in de re-integratie te kunnen participeren. 

   • Inhoud en programma

    Tijdens de opleiding ontwikkelt de Arbeidsfysiotherapeut zich tot Bedrijfsfysiotherapeut en wordt adviseur op organisatorisch niveau. Hierbij draait het vaker om preventief onderzoek en advies, niet meer om het individu. Je voert onderzoek en interventies uit en geeft advies bij bedrijven en instellingen. Naast onderzoek naar fysieke belasting kun je bedrijven adviseren op het gebied van verzuim- en arbeidsomstandighedenbeleid. 

    Module: Adviseren 
    Mensen en organisaties in beweging krijgen; veranderstrategieën op individueel en groepsniveau. Wat kan jouw rol als adviseur hierin zijn? Hoe acteer je in krachtenvelden?

    Module: Wetgeving 
    Als adviseur Arbeid & Gezondheid moet u de structuur van de Nederlandse wetgeving goed beheersen. Denk hierbij aan de WIA, Wet verbetering Poortwachter, Wajong, Arbowet, Arbocatalogus, etc.

    Module: Voorlichting en preventie 
    Van voorlichting en/of training van werktechnieken tot aan het opzetten van een voorlichtingscampagne op het gebied van arbeid & gezondheid.

    Module: Preventie en beleid Arbeid & Gezondheid 
    Nadat je geschoold bent in verzuim- en re-integratie verleggen we de focus in deze module naar preventiebeleid; wat kan een organisatie doen om uitval te voorkomen en mensen vitaal en gezond te houden?

    Module: Onderzoek in arbozorg
    Je voert onderzoek uit op individueel- en organisatieniveau. Belastbaarheid, onderzoek fysieke belasting, RI&E, PMO e.d. zijn onderwerpen die we hier behandelen; van individu tot organisatie.

    Werkvormen in de opleiding
    Groepswerk, groepsonderwijs, practica en zelfstudie.
    Je doet onderzoek bij een bedrijf op organisatieniveau.

   • Competenties

    De opleiding volgt het competentieprofiel van Bedrijfsfysiotherapeut van het KNGF.
   • Studiebelasting

    200 uur
   • Beoordeling

    Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma.
    Accreditatie: 200 PE punten bij KNGF

   • Onze docenten

    Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld.

   • Maatwerk- en incompanytrajecten

    Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Toelating
   • Doelgroep en vereiste vooropleiding

    De Bedrijfsfysiotherapeut richt zich op het begeleiden van bedrijven en organisaties op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en arbozorg. Dit is een uitbreiding van de taken en verantwoordelijkheden van de Arbeidsfysiotherapeut

    Je kunt deelnemen aan de opleiding als je beschikt over een diploma Arbeidsfysiotherapie of als je aan kunt tonen dat je de gevraagde competenties elders hebt verworven.

    Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
    Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen. 

   • Vereiste stageplek/werkplek

    Je doet onderzoek bij een bedrijf op organisatieniveau.

  • Praktisch
   • Data en omvang

    Rotterdam start 20 september 2021

    Omvang 20 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden.

   • Tijd

    Van 18.00 uur tot 21.30 uur

   • Leslocatie

    Wijnhaven 36
    3011 WS, Rotterdam
   • Kosten

    € 3650,- (inclusief koffie/thee)
    of 7 maandelijkse termijnen van € 521,43
   • Betaling en fiscus

    Particulier
    Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

    Zakelijk
    Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. 

     

   • Rooster Rotterdam - start 20 september 2021

    1. Voor het succesvol doorlopen van de opleiding word je geacht niet minder dan 90% van de lessen aanwezig te zijn.
    2. De cursusduur is exclusief vakanties bepaald.
    3. Onderstaand rooster is onder voorbehoud van wijzigingen.

    Rooster volgt.
   • Vragen?

    Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

    Rob Kaasschieter
    Rob Kaasschieter
    info@breederode.nl
    010 3042340
  • Te volgen in Rotterdam.

  Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!

  Inschrijven
  Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
  Melding sluiten