← Terug
 • Domein: Fysiotherapie, Arbeid en Gezondheid
 • Locatie: Rotterdam

  Arbeidsfysiotherapeut

  De Arbeidsfysiotherapeut is specialist in arbeid & re-integratie bij individuele werknemers op het gebied van fysieke belasting.

  • Te volgen in Rotterdam.

  De opleiding tot Arbeidsfysiotherapeut leert je als adviseur (Arbeid & Gezondheid) marktgericht en professioneel te werken bij arbeidsre-integratie en het begeleiden en adviseren van organisaties bij de re-integratie van individuele werknemers. 

  Rustig nalezen? 

  Download hier de Domeinfolder Fysiotherapie met daarin alle informatie over onze fysiotherapie-scholingen. 

  Download de folder  
  • Opleiding
   • Inleiding

    Ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en vitaliteit van werknemers vormen een maatschappelijk aandachtspunt waar voor de fysiotherapeut kansen liggen. Re-integratie en preventie van verzuim zijn speerpunten die door wetgeving steeds meer aandacht vragen van werkgevers. De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij de werkgevers. Bedrijven zijn gebaat bij arbo-professionals in hun directe omgeving, zeker als deze bedrijven zelf de regie nemen in het begeleiden van zieke werknemers.

    Voor werknemers zijn de mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de WIA beperkter dan voorheen. Ze moeten actief meewerken aan de eigen re-integratie; een kans voor speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten om in de re-integratie te kunnen participeren. 

   • Inhoud en programma

    Tijdens de opleiding tot arbeidsfysiotherapeut leert de fysiotherapeut deskundig te werken bij re-integratie van werknemers met lichamelijke en/of psychische klachten die de participatie belemmeren.

    De fysiotherapeut leert op individueel niveau ook de werkgever te adviseren inzake re-integratie van werknemers. Bedrijfsartsen en bedrijven kunnen (door DTF) direct verwijzen naar de arbeidsfysiotherapeut die als professional ook weet heeft van de wetgeving en processen rond re-integratie. De arbeidsfysiotherapeut kan tevens een pakket van maatregelen samenstellen voor werknemer én werkgever om te komen tot versnelde en duurzame hervatting van werk. Doordat je kennis hebt van de belastbaarheid, kun je gericht adviseren welke belasting voor de werknemer wél verantwoord is en welke werkwijze voor de werknemer de beste is.

    Module: Verzuim & re-integratie 
    Vanuit een verzuimanalyse worden interventies opgesteld voor re-integratie en werkplekaanpassing. Van daaruit leer je hoe organisaties op beleidsniveau verzuim en re-integratie kunnen organiseren.

    Module: Belasting-belastbaarheid 
    Analyse en interventies in de balans belasting-belastbaarheid op fysiek-, mentaal- en welzijnsniveau. De weg van individueel verzuim naar een vitale organisatie wordt in deze module behandeld.

    Module: Adviseren 
    Mensen en organisaties in beweging krijgen; veranderstrategieën op individueel en groepsniveau. Wat kan jouw rol als adviseur hierin zijn? Hoe acteer je in krachtenvelden?

    Module: Wetgeving 
    Als adviseur Arbeid & Gezondheid moet je de structuur van de Nederlandse wetgeving goed beheersen.  Denk hierbij aan de WIA, Wet Verbetering Poortwachter, Wajong, Arbowet, Arbocatalogus, etc.

    Module: Voorlichting en preventie 
    Van voorlichting en/of training van werktechnieken tot aan het opzetten van een voorlichtingscampagne op het gebied van arbeid & gezondheid. 

    Werkvormen in de opleiding
    Groepswerk, groepsonderwijs, practica en zelfstudie.
    Je voert opdrachten uit bij een adoptiebedrijf.

   • Competenties

    De opleiding volgt het competentieprofiel van Arbeidsfysiotherapeut van het KNGF.
   • Studiebelasting

    200 uur 
   • Beoordeling

    Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat.
    Accreditatie: 150 punten KNGF
   • Onze docenten

    Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld

   • Maatwerk- en incompanytrajecten

    Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Toelating
   • Doelgroep en vereiste vooropleiding

    Als fysiotherapeut kun jij je ontwikkelen tot arbeidsfysiotherapeut om de re-integratie van werknemers op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en arbozorg professioneel te begeleiden. 

    Je kunt deelnemen aan de opleiding als je beschikt over een diploma Fysiotherapie, Oefentherapie, Ergotherapie.

    Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
    Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen. 

   • Vereiste stageplek/werkplek

    Je voert opdrachten uit bij een adoptiebedrijf.

  • Praktisch
   • Data en omvang

    Rotterdam start 20 september 2021

    Omvang 21 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden

   • Tijd

    Van 18.00 uur tot 21.30 uur 
   • Leslocatie

    Wijnhaven 36
    3011 WS, Rotterdam
   • Kosten

    € 3650,- (inclusief koffie/thee)
    of 7 maandelijkse termijnen van € 521,43

   • Betaling en fiscus

    Particulier
    Voor particulieren geldt voor de kosten van een training of opleiding een fiscaal maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

    Zakelijk
    Bedrijven kunnen de kosten van een training of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. 
   • Rooster Rotterdam - start 20 september 2021

    1. Voor het succesvol doorlopen van de opleiding word je geacht niet minder dan 90% van de lessen aanwezig te zijn.
    2. De cursusduur is exclusief vakanties bepaald.
    3. Onderstaand rooster is onder voorbehoud van wijzigingen.

    Rooster volgt.
   • Vragen?

    Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

    Rob Kaasschieter
    Rob Kaasschieter
    info@breederode.nl
    010 3042340
  • Te volgen in Rotterdam.

  Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!

  Inschrijven
  Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van onze website en onze diensten, gaat u akkoord met onze disclaimer en privacyverklaring.
  Melding sluiten