Wanneer je deze module hebt afgerond ben je in staat om, onder eindverantwoordelijkheid van de huisarts, handelingen uit te voeren op het gebied van palliatieve zorg.
In deze module ontwikkel je jezelf als organisatorische en samenwerkende professional in de palliatieve zorg. Je leert o.a. over procedures rondom palliatieve sedatie en euthanasie, screeningsinstrumenten en hoe een professionele houding aan te nemen ten aanzien van afstand en betrokkenheid, zodat je in staat bent om persoonsgerichte zorg en ondersteuning te bieden. Je leert vorm te geven aan de multidimensionale en interdisciplinaire zorg aan patiënten in de palliatieve fase, waarbij je samenwerkt met verschillende (interne en externe) collega’s en aandacht hebt voor het welbevinden op de lichamelijke, psychische, sociale en spirituele dimensie van de patiënt.
Na afloop van de cursus heb je het volgende geleerd:
De studiebelasting bedraagt gemiddeld 12 uur per week, exclusief lesbijeenkomsten en stage. In totaal, inclusief lesbijeenkomsten en stage, bedraagt de studiebelasting 230 uur.
Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld.
Na het succesvol afronden van deze cursus/module ontvang je een certificaat.
Accreditatie is aangevraagd bij:
Deze cursus/module is op hbo-niveau.
Je kunt deelnemen aan deze opleiding/module als je beschikt over:
Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn? Neem dan contact met ons op.
Vereiste werkplek
Deelnemen aan de cursus vereist een stageplek/werkplek van minimaal 8 praktijkleeruren per week gedurende in ieder geval 10 weken, tenminste 80 uur, waarvan minimaal 20 uur bij een huisartsenpraktijk. Alternatieve stageplaatsen naast de vereiste stage-/leerwerkplek in de huisartsenzorg zijn een hospice, ziekenhuis, verpleeg-/verzorgingshuis met bijvoorbeeld eerstelijnsverblijf. Elke cursist heeft een eigen praktijkbegeleider in de beroepspraktijk. De praktijkbegeleider is een ervaren POH/praktijkverpleegkundige met hbo-verpleegkundige achtergrond of huisarts.
De stageplek wordt door de cursist zelf georganiseerd middels sollicitatie of stageaanvraag. Kun je zelf geen stageplek vinden? Neem dan contact met ons op. Breederode Hogeschool wordt regelmatig benaderd met het aanbod van stageplekken en wie weet kunnen wij je helpen!
Deze losse module wordt alleen via een Incompany traject aangeboden. In overleg met de Huisartsenpost(en) worden de lesdagen en locatie(s) ingepland.
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.