Dit mbo-certificaat is verbonden aan beroepsgerichte onderdelen van de kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn.
Binnen drie maanden word je door een ervaren docent opgeleid tot medewerker ondersteuning thuis. Je leert onder andere hoe je de client ondersteunt bij het wonen en huishouden en bij de persoonlijke verzorging en de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je doet basiskennis op met betrekking tot de anatomie van het menselijk lichaam en over veel voorkomende ziektebeelden bij ouderen zoals dementie, diabetes en een delier en over activiteiten op het gebied van zorg en welzijn.
Je leert over gezonde voeding en het bereiden hiervan volgens het zorgplan, je leert het eet- en drinkgedrag te observeren en te registeren. Natuurlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan communiceren met de client, zelf- en samenredzaamheid, technische hulpmiddelen, ergonomisch en kostenbewust werken, het werken volgens protocollen en richtlijnen en leer je over signalen die kunnen wijzen op huiselijk geweld en/of eenzaamheid en welke stappen je dan moet nemen.
Je sluit de opleiding af met praktijkexamens. Bij succesvolle afronding ontvang je het erkende mbo-certificaat Ondersteuning thuis.Na afloop van de scholing heb je kennis van:
Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld.
Het mbo-certificaat ‘Ondersteuning thuis’ is onderdeel van de kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.
Je kunt starten met de scholing als je beschikt over:
Deze opleiding is uitermate geschikt voor mensen die willen werken aan hun beroeps- en persoonlijke ontwikkeling.
De opleiding is geschikt voor volwassen starters, zij- instromers en werkenden in de zorg zonder startkwalificatie die breder inzetbaar willen zijn en naast huishoudelijke ondersteuning ook persoonlijke zorg en ADL willen verlenen.
Vereiste werkplek
Deelnemen aan de opleiding vereist een stageplek/werkplek van minimaal 16 praktijkleeruren per week gedurende het hele opleidingstraject. De stageplek moet een erkend leerbedrijf zijn via het SBB.
Houten datum volgt
Omvang 7 bijeenkomsten
Fysieke bijeenkomsten: 13.00 – 16.00 uur
Online bijeenkomsten: 13.00 – 15.00 uur
€ 850,- (incl koffie/thee)
Kosten leermiddelen: +/- € 50,-Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.