In deze cursus staat het kunnen duiden van verschillende vormen van duizeligheid en het behandelen hiervan binnen de fysiotherapeutische praktijk centraal.
Fysiotherapeuten komen in de dagelijkse praktijk met regelmaat mensen tegen duizeligheidsklachten. De achtergrond van deze klachten kan heel divers zijn en lang niet altijd makkelijk te begrijpen, laat staan op te lossen. Vaak speelt het vestibulaire systeem een rol, maar rondom het vestibulaire systeem zijn veel variaties mogelijk wat betreft oorzakelijkheid. Is er sprake van een perifere aandoening of een centraal probleem? Is er sprake van een verstoring van de vestibulo-oculaire reflex of van het vestibulo-spinaal reflexsysteem?
Hoe diagnosticeer je BPPV en hoe behandel je dit? Vragen die aan bod komen in de eerste twee bijeenkomsten, waarbij de theorie met de praktijk wordt afgewisseld zodat je met voldoende praktische handvatten naar huis gaat. De derde bijeenkomst staat in het teken van cervicogene duizeligheid. Aan de hand van verschillende casuïstiek word je meegenomen in het klinisch redeneerproces en krijg je handvatten voor behandeling.
De studiebelasting bedraagt in totaal 24 uur.
Na afronding van deze cursus ontvang je een certificaat.
Deze cursus is geaccrediteerd voor:
Na deze cursus heb je kennis van:
Deze cursus is op masterniveau. Je kunt deelnemen aan deze cursus als je beschikt over:
Deze cursus is geschikt voor algemeen fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten.
Rotterdam 2, 3 en 10 maart 2023
Omvang 3 bijeenkomsten
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.