Tijdens deze lezing worden recente ontwikkelingen binnen het motorisch leren doorgenomen en ga je praktisch aan de slag om de begrippen je meer eigen te maken.
Tijdens de lezing wordt ingegaan op het belang van motorisch leren bij kinderen en jongeren. Dynamische systeemtheorie, impliciet en expliciet leren, ‘embodied cognition’ en de rol van het werkgeheugen zijn begrippen die worden besproken. In zowel de normale motorische ontwikkeling, als de afwijkende motorische ontwikkeling speelt motorisch leren een belangrijke rol. In de normale ontwikkeling verloopt motorisch leren als ‘vanzelf’. Vanuit welk theorie kan dit motorisch leren verklaard worden? En welke aspecten van het motorisch leren kunnen ingezet worden tijdens een afwijkend motorische ontwikkeling in het kinderfysiotherapeutisch onderzoek en behandeling. Is impliciet leren beter dan expliciet leren? Of andersom? Welke voorkeur heeft het kind ten aanzien van motorisch leren? Tijdens deze lezing gaan we in op deze vragen.
De studiebelasting bedraagt in totaal 2 uur.
Drs. Ivonne Duiser, Bewegingswetenschapper/Kinderfysiotherapeut
Deze lezing is op hbo/wo-niveau.
Je kunt deelnemen aan deze lezing als je beschikt over:
Dinsdag 7 februari 2023
Omvang 2 uur
Je kunt je tot op de dag van de lezing inschrijven tot 12.00 uur. Na 12.00 uur wordt de link verstuurd waarmee je op een eigen tijdstip de lezing kan bekijken.
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.