Tijdens deze lezing wordt ingegaan op de behandeling van langdurige sportblessures en chronische pijn bij kinderen.
Er zijn sportblessures waarvan het beloop langer dan drie maanden kan duren. Wat gebeurt er dan met pijnpercepties, pijncognities en gedrag bij kinderen, jongeren en hun ouders? Wanneer gaan langdurige sportblessures over in chronische pijn en vraagt het onderzoek en de behandeling van de kinderfysiotherapeut een andere insteek? Hoe kunnen we achter veranderende percepties, cognities en gedrag komen? En hoe gaat de behandeling er dan uit zien? Tijdens deze lezing gaan we in op deze vragen.
Download hier de Domeinfolder Kinderfysiotherapie met daarin alle informatie over onze kinderfysiotherapie-scholingen.
Download de folderTijdens de lezing wordt ingegaan op langdurige sportblessures bij kinderen en jongeren en waar deze blessures overgaan in chronische pijn. Chronische pijn wordt gedefinieerd als pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is. De kenmerken van chronische pijn worden besproken. De werking van sensitisatie van het zenuwstelsel bij chronische pijn komt aan de orde. Er wordt kort ingegaan op psycho-educatie en pijneducatie vanuit de jongste richtlijn SOLK bij kinderen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Welke valkuilen zijn er aanwezig in de behandeling bij het langdurig aanwezig zijn van een sportblessure die chronisch is geworden? Er wordt vanuit een casus besproken welk onderzoek en welke behandelmogelijkheden de kinderfysiotherapeut heeft.
Gert Dedel, MSc. Kinderfysiotherapeut
Je kunt je tot op de dag van de lezing inschrijven tot 12.00 uur. Na 12.00 uur wordt de link verstuurd waarmee je op een eigen tijdstip de lezing kan bekijken.
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.
Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!
Inschrijven