In deze lezing wordt ingegaan op pijnklachten en functiestoornissen in het hoofd- en halsgebied en de relatie van deze klachten met het kauwstelsel in ruime zin.
Als manueeltherapeut of fysiotherapeut komt het regelmatig voor dat je een patient op spreekuur hebt met klachten in hoofd- en halsgebied. Kunnen differentiëren of het kaakgewricht een rol speelt is belangrijk om patienten op de juiste manier te kunnen helpen of op tijd door te sturen. Daarnaast is kennis van mogelijke oorzakelijkheden essentieel om met patienten op zoek te gaan naar een langdurige oplossing. Een lezing die je niet mag missen om je patienten met deze klachten goed te kunnen bedienen.
In deze lezing wordt ingegaan op pijnklachten en functiestoornissen in het hoofd- en halsgebied en de relatie die deze klachten kunnen hebben met het kauwstelsel in ruime zin. De craniomandibulaire klachten zijn doorgaans musculoskeletale stoornissen die zich uiten in bewegingsfunctiestoornissen en myofasciale pijnklachten bijvoorbeeld mede veroorzaakt door klemmen of knarsen. Slapen en slaapapneu en ontspanning/stress kan hierin een grote rol spelen. Hoe kun je dit beter diagnosticeren en welke therapiemogelijkheden zijn er? Een eerste aanzet hiervoor wordt gegeven in deze lezing. De lezing is een introductie op de ééndaagse cursus craniomandibulaire klachten die in het voorjaar van 2020 zal plaatsvinden.
Dr. Anton de Wijer (manueel therapeut en orofaciaal fysiotherapeut; voormalig opleider gnathologie)
Deze lezing is op hbo/wo-niveau.
Je kunt deelnemen aan deze lezing als je beschikt over:
Je kunt je tot op de dag van de lezing inschrijven tot 12.00 uur. Na 12.00 uur wordt de link verstuurd waarmee je op een eigen tijdstip de lezing kan bekijken.
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.