Master Kinderfysiotherapie -
Deeltijd

Master Kinderfysiotherapie"Je leert het vak kinderfysiotherapie"

Je wordt opgeleid tot een specialist op het gebied van kinderfysiotherapie waarbij jij met behulp van klinische expertise en wetenschappelijke kennis en inzichten kinderen onderzoekt en behandelt.

 • Onderwijs door uitsluitend kinderspecialisten
 • Te volgen in Rotterdam.
Geef je nu op voor één van de (online) informatiebijeenkomsten!

Rustig nalezen?

Download de folder  
 • In het kort

  • Introductie

   De master Kinderfysiotherapie in het kort:

   • Niveau: master of science (MSc)
   • Duur: 2,5 – 3 jaar
   • Kosten: € 18.375,-
   • Locatie: Rotterdam
   • Lesdag: Dinsdag van 11.00-18.00 uur

    

  • Waarom naar Breederode Hogeschool?

   • De opbouw van het onderwijs volgt de ontwikkeling van het kind: het kind staat centraal!
   • Je krijgt onderwijs van experts uit het vakgebied die zelf met kinderen werken: praktiserende master kinderfysiotherapeuten of vakgenoten uit het werkveld (kinderorthopeed, kinderneuroloog, kinderreumatoloog)
   • Sterke koppeling tussen theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling (d.m.v. workshops op locatie, stage, casuïstiek).
   • Kleinschalig onderwijs met persoonlijke aandacht. Wij zien studenten als collega’s en spreken ze ook zo aan. De lijnen zijn kort, er is altijd direct contact.
   • Leren door, van en met elkaar vinden wij belangrijk
  • Master Kinderfysiotherapie: iets voor jou?

   Ben jij gediplomeerd fysiotherapeut en werk je graag met kinderen? Wil je beter worden in je dagelijks werk en echt een expert zijn op het gebied van motorisch functioneren van kinderen? Dan is de master Kinderfysiotherapie jouw kans om je verder te specialiseren en je vakmanschap te verdiepen en verbreden

   In slechts 2,5 jaar je master Kinderfysiotherapie halen: dat kan bij Breederode Hogeschool. Wij bieden je de mogelijkheid om deze beroepsgerichte specialisatie te versnellen van 3 naar 2,5 jaar. Dat geeft je de flexibiliteit om het tempo te verhogen en dus sneller als expert binnen de kinderfysiotherapie aan de slag te kunnen.

   Als kinderfysiotherapeut onderzoek, behandel en begeleid je kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Je zorgt ervoor ze met plezier deel kunnen nemen aan alle (bewegings)activiteiten die zij willen. Je gebruikt de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen om je handelen vorm te geven.

   Als kinderfysiotherapeut werk je nauw samen met ouders/verzorgers van kinderen en jongeren, en met verwijzers, leerkrachten en collega-paramedici. Door jouw actuele kennis en inzichten over aandoeningen en onderzoeks- en behandelmethoden bij kinderen ben je uitstekend in staat om op de juiste wijze hulpvraaggericht te onderzoeken en de behandelingen te richten op activiteiten en participatie.

   Wetenschap is een belangrijk onderdeel van je master Kinderfysiotherapie, maar we leiden je niet op tot wetenschapper: je wordt een excellente kinderfysiotherapeut die interventies doet op basis van evidence based practice en vooral ook oog heeft voor de zorgbehoefte van het kind of de jongere.

   De master Kinderfysiotherapie is een beroepsgerichte masteropleiding (90 EC) binnen het domein fysiotherapie. We leiden je op tot een toekomstbehendige zorgprofessional binnen de beweegzorg. Na afronding van de opleiding kun je je inschrijven in het Specialistenregister Kinderfysiotherapie van de beroepsinhoudelijke vereniging (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie).

  • Waarom kiezen voor de Kinderfysiotherapie master bij Breederode Hogeschool?

   • Kleinschalig onderwijs met persoonlijke aandacht. Wij zien studenten als collega’s en spreken ze ook zo aan. De lijnen zijn kort, er is altijd direct contact.
   • De master volgt de ontwikkeling van het kind: het kind staat centraal!
   • Je krijgt onderwijs van experts uit het vakgebied: praktiserende 

    kinderfysiotherapeuten of vakgenoten uit het werkveld (kinderorthopeed, kinderneuroloog, kinderreumatoloog).
   • Sterke koppeling tussen theorie en praktijk (d.m.v. workshops op locatie, stage, casuıs̈ tiek).
   • Leren door, van en met elkaar vinden wij belangrijk.
 • Opleiding

  • Deeltijd opleiding Kinderfysiotherapie: in (minder dan) 3 jaar je diploma

   Tijdens de master Kinderfysiotherapie leer je kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar evidence based onderzoeken en behandelen rondom bewegend functioneren. Je doet actuele kennis op over de ontwikkeling van kinderen en jongeren en leert specifieke aandoeningen per leeftijdscategorie herkennen, onderzoeken en behandelen.

   Tijdens de opleiding leer je het werkveld van de kinderfysiotherapeut uitstekend kennen en ontwikkel je de juiste competenties om met de kinderen en jongeren, hun ouders/verzorgers en alle andere betrokkenen te communiceren.

   Kinderfysiotherapie is een vak in ontwikkeling. Je leert daarom wetenschappelijke artikelen lezen, op waarde te schatten, de link met de praktijk te leggen en zelf relevant onderzoek te doen. Daarmee leg je de basis voor een traject van ‘een leven lang leren’.

  • Programma: leer- & ontwikkelingsgebieden

   De master Kinderfysiotherapie is gebaseerd op drie ontwikkelingsgebieden en op inhoudelijke thema’s. Samen geven deze het onderwijs richting en focus. We werken volgens het congruentiemodel: wat je leert sluit aan bij wat je in de praktijk doet. Maar ook: we doen wat we beloven.

   In de beroepsinhoudelijke ontwikkelingslijn staat de dagelijkse beroepspraktijk centraal. In de praktijk zie je kinderen en jongeren die belemmeringen ervaren bij bewegend functioneren. Als kinderfysiotherapeut in opleiding bied je verantwoorde en effectieve hulp bij deze problemen. Je ontwikkelt je praktijkvaardigheden tijdens je stage bij een ervaren master kinderfysiotherapeut.

   In de wetenschappelijke ontwikkeling leer je relevant wetenschappelijk onderzoek op waarde te schatten, maar ook op beperkingen voor de praktijk te toetsen. Je integreert deze bevindingen met je eigen expertise. Samen met de waarden en wensen van patiënten kom je tot optimale evidence based zorg. Daarnaast ontwikkel je de juiste competenties om te kunnen participeren in het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Het kritisch beoordelen van wetenschappelijke bevindingen en het ontwikkelen van een wetenschappelijke houding zijn in het hele curriculum geïntegreerd.

   Bij de professioneel persoonlijke ontwikkeling staat het zelfsturend leren centraal. Je stelt voor jezelf doelen voor de korte en lange termijn en we verwachten dat je een steeds grotere mate van zelfstandigheid laat zien. Naast het inhoudelijke onderwijs (professionalisering, adviseurschap, kwaliteitszorg en projectmanagement) vinden er intervisiebijeenkomsten en gesprekken met de studieloopbaancoach (SLC) plaats. Je leert na te denken over kansen en mogelijkheden om jezelf als kinderfysiotherapeut te profileren en te positioneren.

  • Modules

   De opleiding is per studiejaar opgedeeld in modules die de ontwikkeling van 0 tot 18 jaar volgen. Leerstof, opdrachten en toetsing zijn binnen de modules helder beschreven. In totaal bestaat de opleiding uit zes modules. Meer informatie over de inhoud van de modules vind je hier.

  • Over de onderwijsvisie van Breederode Hogeschool

   Breederode Hogeschool biedt kleinschalig, laagdrempelig, actueel en kwaliteitsgericht onderwijs. Hierin staat de beroepspraktijk centraal. Wij staan voor case based learning: studenten nemen casussen uit hun eigen praktijk mee naar school en ook docenten brengen casuïstiek in uit het eigen werkveld. Zo creëren we een contextrijke, waardevolle leeromgeving.

   • Actief zelfstandig leren staat centraal. Het geven van feedback door stagebegeleiders, docenten en medestudenten speelt een cruciale rol.
   • Een deeltijdopleiding betekent leren en werken tegelijk. Je leert op de 

    hogeschool, op je eigen werkplek én op je stageplek.
   • We verwachten een toenemende zelfstandigheid in het leerproces van onze studenten. Peer coaching begeleidt jou tijdens je studie in je ontwikkeling.

   De Master Kinderfysiotherapie is competentiegericht en voldoet volledig aan het meest recente Beroepsprofiel Kinderfysiotherapeut. Dit beroepsprofiel kun je terugvinden via Beroepsprofiel Kinderfysiotherapeut.

   In het kader van ‘een leven lang leren’ organiseerde Breederode Hogeschool in november 2022 een symposium voor fysiotherapeuten. Hierbij een impressie: 


    

  • Onze docenten

   Breederode Hogeschool heeft hooggekwalificeerde docenten die minimaal op masterniveau zijn opgeleid. Een aantal van hen is bovendien gepromoveerd. Iedere docent excelleert in zijn vakgebied, heeft een gedegen klinische expertise en is werkzaam als kinderfysiotherapeut, medisch specialist of hoogleraar. Coaches zijn ook docenten en zijn werkzaam in de praktijk. Je leert het vak dus van de besten in het vak.
  • Portfolio en toetsing

   We toetsen op verschillende manieren jouw kennis en vaardigheden. Toegepaste kennis toetsen we door middel van casustoetsen, je vaardigheden laat je zien door middel van het portfolio assessment.
   Iedere student heeft een eigen studieloopbaancoach (SLC). Deze coach houdt samen met jou de studieresultaten in de gaten.

   Je bent geslaagd voor de opleiding als je alle toetsen en opdrachten met een voldoende hebt afgerond. Je ontvangt dan het diploma Master Kinderfysiotherapeut - Master of Science (MSc.).

  • Studiebelasting

   De studiebelasting bedraagt gemiddeld 15-20 uur per week, inclusief bijeenkomsten en stage.

  • Dagje meelopen

   Benieuwd of de master Kinderfysiotherapie iets voor jou is? Kom dan een dagje meelopen om een goed beeld van de opleiding te krijgen. Vul het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden.

 • Toelating

  • Wanneer kun je starten met de opleiding Kinderfysiotherapie?

   Deze opleiding is op masterniveau.
   Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je beschikt over:

   • een bachelordiploma Fysiotherapie

   Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
   Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@highcaregroup.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen.

   Vereiste stageplek/werkplek
   Vanaf module 2 is het verplicht om stage te lopen. Elke student heeft een eigen praktijkbegeleider in de beroepspraktijk. De praktijkbegeleider is een ervaren (master) kinderfysiotherapeut.

   De stageplek regel je zelf. Kun je geen stageplek vinden? Neem dan contact met ons op. Breederode Hogeschool wordt regelmatig benaderd met het aanbod van stageplekken en wie weet kunnen wij je helpen!

 • Praktisch

  • Data en omvang

   Curriculum MKF23 van de master Kinderfysiotherapie Rotterdam start 3 september 2024 (lesdag dinsdag)

   Duur: drie jaar (90 EC, zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVKF)). Deze opleiding is naar wens te versnellen tot verkorte master Kinderfysiotherapie (2,5 jaar).

   Lessen: gemiddeld om de week les op dinsdagochtend en -middag.


  • Tijd

   11.00 - 18.00 uur 
  • Leslocatie

   Wijnhaven 36
   3011 WS Rotterdam

  • Kosten

   € 18.375,- (incl. lesgeld, inschrijfgeld, examengelden, reprorechten).
   In termijnen betalen is mogelijk. Geef aan dat je hier gebruik van wil maken in het opmerkingenveld.

   LET OP: loop je tijdens het volgen van de master Kinderfysiotherapie in Rotterdam bij Breederode Hogeschool studievertraging op en is dit niet meer dan zes maanden? Dan brengen wij geen extra kosten in rekening.

   Wil je weten van welke overige regelingen jij als student gebruik kunt maken? Kijk dan bij Subsidieregelingen studenten.

  • Maatwerk en incompany

   Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool, OPPstap en Latona bieden deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Vragen?

   Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

   Sanne Toonen
   Sanne Toonen
   info@breederode.nl
   010 3042340
 • Onderwijs door uitsluitend kinderspecialisten
 • Te volgen in Rotterdam.
Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject.

Cookies op deze website

Als je onze website bezoekt, worden er cookies geplaatst op je computer. We plaatsen cookies voor het bijhouden van statistieken en om jouw voorkeuren op te slaan maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties) en voor het tonen van social media content. Door op 'Alle cookies toestaan' te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Als je op 'Zelf instellen' klikt kun je zelf kiezen welke cookies je accepteert.
Meer informatie

Cookies zelf instellen

Functionele cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen ons om te begrijpen hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo kunnen we onze website steeds blijven verbeteren. We verzamelen deze data anoniem.

We gebruiken marketingcookies om bezoekers van onze website (waaronder jij dus) relevante advertenties te kunnen tonen op andere (externe) websites. Marketingcookies delen informatie over jouw surfgedrag op onze website met advertentieplatformen zoals Google en Facebook.