Dit traject biedt hbo-verpleegkundigen die hun diploma vóór 2016 hebben behaald, de mogelijkheid om het hiaat in kennis en vaardigheden, aan te vullen met de volgende onderdelen uit het competentieprofiel BN2020:
Verpleegkundig leiderschap
Verpleegkundig leiderschap vormt de rode draad door de scholing. Je krijgt handvatten aangereikt om verpleegkundig leiderschap te tonen. Je wordt uitgedaagd om kritisch te reflecteren op het eigen handelen en daar de leerpunten op dit vlak te benoemen.
In de scholing ligt de nadruk op het tonen van verpleegkundig leiderschap binnen je eigen team, in samenwerking met de verschillende disciplines en het management.
Deze module wordt getoetst middels een presentatie waarin je aangeeft hoe je verpleegkundig leiderschap inzet in de beroepspraktijk.
Evidence based practice
In een journalclub leer je antwoord geven op een praktijkgericht probleem. Dit antwoord haal je vanuit wetenschappelijke (inter)nationale literatuur. Je leert de resultaten van het onderzoeksproces op juiste wijze te beschrijven in de vorm van een Critical Appraisel of a Topic (CAT).
Deze module wordt getoetst aan de hand van een beroepsproduct: een CAT.
Klinisch redeneren
In deze module ga je aan de slag met de theorie en vaardigheden rondom het klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces. Er wordt ingegaan op het klinisch redeneren volgens het stappenplan van Bakker, NANDA-NOC-NIC en OMAHA. Binnen de module wordt gebruik gemaakt van eigen casuïstiek zodat de theorie direct toepasbaar is in de eigen verpleegkundige praktijk. Er zal in deze module specifiek aandacht worden besteed aan (ICT-)hulpmiddelen om de zelfzorg van de zorgvrager te bevorderen.
Deze module wordt getoetst aan de hand van een beroepsproduct: een verpleegplan volgens NANDA-NOC-NIC of OMAHA.
Meten, innoveren en implementeren
In deze afsluitende module krijg je de theorie en vaardigheden aangereikt rondom het initiëren van vernieuwingen en het invoeren daarvan op planmatige wijze. Voor een praktijkgericht probleem wordt er in de vak- en wetenschappelijke literatuur een oplossing gezocht en gevonden. Op planmatige wijze wordt er nagedacht over het invoeren van die vernieuwing. Op basis van uitgevoerde analyses op de doelgroep, de vernieuwing, de setting en de context wordt er een onderbouwde keuze gemaakt voor in te zetten strategieën. Voor deze aanpak wordt er gebruik gemaakt van het format implementatieplan van ZonMW.
Deze module wordt getoetst aan de hand van een beroepsproduct: een implementatieplan.
Competentieprofiel
Bij de ontwikkeling en uitvoering van de opleiding staat het competentieprofiel van BN2020 centraal.
Na afronding van deze opleiding ontvang je een diploma.
Deze opleiding is geaccrediteerd voor:
Deze opleiding is op NLQF-niveau 6.
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je beschikt over:
Rotterdam startdatum volgt
Doorgaans heb je les op donderdag. Het volledige rooster ontvang je tegelijk met de uitnodiging voor introductie, ongeveer een maand voor de start van de opleiding.
Omvang 8 lesdagen in 6 maanden
Doorgaans heb je les tussen 09.15 – 16.30 uur.
€ 2.475,- of 3 maandelijkse termijnen van €825,- (incl. koffie/thee/lunch, excl. literatuurkosten)
Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.