← Terug
 • Domein: Verpleegkunde, Research

  Researchverpleegkundige / Clinical Research Coördinator (post-hbo)

  Na de opleiding ben je als Researchverpleegkundige/Clinical Research Coördinator expert op het gebied van het opzetten en ondersteunen van klinisch wetenschappelijk onderzoek.

  • Deze opleiding heeft een slagingspercentage van 98%!
  • Te volgen in Rotterdam.
  Geef je nu op voor één van de (online) informatiebijeenkomsten!

  Rustig nalezen? 

  Download hier de Domeinfolder Research met daarin alle informatie over onze research-scholingen. 

  Download de folder  
  • In het kort
   • Introductie

    De gezondheidszorg is een innovatieve markt die zich constant ontwikkelt, waarbij de rol van hoog kwalitatief klinisch wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol speelt. De kwaliteit van onderzoek hangt sterk af van het personeel dat dit onderzoek uitvoert en ondersteunt. De opleiding is ontwikkeld om jou conform de CanMEDs-rollen op te leiden tot de spil in de opzet en uitvoer van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je bent aanspreekpunt voor zowel opdrachtgever als onderzoeker, maar ook voor de bevoegde instanties. Je werkt als deskundige zelfstandig, maar ook als lid van een multidisciplinair team. 

   • Student aan het woord

    Nicola Westerbeek volgt sinds september 2019 de opleiding Researchverpleegkundige bij Breederode Hogeschool.

    “Nadat ik al enige jaren ervaring had als Researchverpleegkundige in een academisch ziekenhuis wilde ik mij graag verder professionaliseren en verdiepen binnen mijn vakgebied. Daarom heb ik gekozen om de opleiding tot Researchverpleegkundige te volgen bij Breederode Hogeschool in Rotterdam.

    Ik heb nu de eerste vier modules afgerond. Het lesmateriaal is up-to-date en het programma is goed opgebouwd. Binnen de opleiding zijn deskundige docenten betrokken. Het aanbod binnen de modules is relevant, leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. Ervaringen en kennis uitwisselen met medestudenten behoort tot één van de pluspunten van deze opleiding.

    Oorspronkelijk zou ik de opleiding modulair volgen, verdeeld over 2 jaar, om zo de opleiding beter te kunnen combineren met mijn gezin en werk. Gaandeweg bleek de combinatie met werk en privé toch goed haalbaar en voelde het prettiger om binnen dezelfde groep te blijven en samen de opleiding af te ronden. Breederode Hogeschool was hierin ook flexibel en vond dit geen enkel probleem. 

    De lesstof van de modules volgt elkaar logisch op waardoor het leerproces optimaal wordt benut. De intervisie- en communicatielessen volg je in kleine groepjes. Om dit proces af te ronden met dezelfde groep is prettiger vanwege de vertrouwdheid en de band die je opbouwt binnen de groep. Dit geeft een betere individuele leercurve. 

    Met deze opleiding kan ik mijn theoretische kader verbreden en met de geboden tools mijn competenties ontwikkelen om mijn loopbaan verder vorm te geven."

  • Opleiding
   • Onderwijs

    Door gebruik te maken van actuele praktijkgerichte opdrachten sluit de opleiding naadloos aan op de klinische researchpraktijk. In samenwerking met researchprofessionals en gastdocenten uit het werkveld belichten we de verschillende aspecten van het vakgebied, waardoor je uitstekend opgeleid wordt om in de praktijk proefpersonen, arts-onderzoekers, verpleegkundigen en anderen in alle fases van klinisch wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen en te adviseren. Je ontwikkelt toepasbare kennis van wet- en regelgeving omtrent patiëntveiligheid en kwaliteit van onderzoek.

    Aan het einde van de opleiding ben je volledig opgeleid om het landelijk Good Clinical Practice (GCP) /WMO examen te volbrengen. Dit examen is vergelijkbaar met het examen Basiscursus voor Regelgeving en Organisatie  voor Klinisch onderzoekers (BROK) ontwikkeld door de NFU.  De uitvoering van beide examens wordt door Examen Medisch Wetenschappelijk Onderzoek (EMWO) georganiseerd. Breederode Hogeschool biedt dit GCP/WMO examen eenmalig gratis aan.

   • Competenties

    Na afronding van de opleiding ben je deskundig op het gebied van het:

    1. toepassen en vertalen van relevante nationale en internationale wetgeving rondom klinisch wetenschappelijk onderzoek
    2. coördineren van verschillende fases van klinisch wetenschappelijk onderzoek met in achtneming van de wetenschappelijke onderbouwing en ethiek ;
    3. begeleiden van proefpersonen volgens een cliëntgerichte, ethisch verantwoorde benadering;
    4. beoordelen van de haalbaarheid van klinisch wetenschappelijk onderzoek
    5. inrichten van een kwaliteitssysteem rondom het oprichten en uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek 
    6. zorgdragen voor de productverantwoording en de veiligheid van de proefpersoon;
    7. verwerken van onderzoeksgegevens, het opzetten en bijhouden van een administratie rondom klinisch wetenschappelijk onderzoek en het voorkomen van bias

    Rondom deze kerncompetenties zijn de onderdelen van het opleidingsprogramma opgezet.

   • Studiebelasting

    De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week (exclusief bijeenkomsten). De totale studiebelasting is 665 uur (incl. bijeenkomsten, voorbereidings- en transferopdrachten).
   • Beoordeling

    Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma. 
    Accreditatie: 132 punten bij V&VN

   • Losse modules volgen

    De opleiding Researchverpleegkunde/Clinical Research Coördinator bestaat uit de volgende modules:

    Module 1: Wet- & regelgeving en ethisch handelen
    Module 2: Epidemiologie en haalbaarheid van een Klinisch wetenschappelijk onderzoek
    Module 3: De bescherming van de proefpersoon
    Module 4: Datamanagement
    Module 5: Statistiek
    Module 6: Projectmanagement

    Het volgen van losse modules behoort ook tot de mogelijkheden. De kosten voor het volgen van losse modules is afhankelijk van het aantal bijeenkomsten, de opdrachten, de toetsing en de benodigde literatuur. Voor het volgen van de losse modules gelden dezelfde toelatingseisen als voor de opleiding Researchverpleegkunde/Clinical Research Coördinator. Neem contact op met de programmaleider om de mogelijkheden te bespreken. 
   • Onze docenten

    Onze docenten zijn allen specialist in het werkveld
   • Maatwerk- en incompanytrajecten

    Heb je liever maatwerk voor je bedrijf? Breederode Hogeschool biedt deze scholing ook aan als incompanytraject. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Toelating
   • Doelgroep en vereiste vooropleiding

    Je kunt starten met deze opleiding als je beschikt over een:

    - Hbo-diploma Gezondheidszorg

    Heb je een A- inservice-diploma? Dan kun je bij ons een aanvullend assessment doen om te bepalen of je kunt instromen. Neem daarvoor contact met ons op. 

    Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde A of B? Dan ben je direct toelaatbaar tot de opleiding Researchmedewerker/Clinical Research Coördinator

    Heb je een andere vooropleiding en denk je toelaatbaar te zijn?
    Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@breederode.nl. We kunnen dan aan de hand van jouw werkervaring en vooropleiding bepalen of je aan de opleiding kunt deelnemen. 

   • Vereiste stageplek/werkplek

    Het is een vereiste dat je vanaf de start van de opleiding minimaal twee dagen per week werkzaam bent als researchverpleegkundige / clinical research coördinator. 
  • Praktisch
   • Data en omvang

    Rotterdam start 10 maart 2022

    Omvang
     23 bijeenkomsten in 1 jaar

   • Tijd

    09.15 uur – 16.30 uur
   • Leslocatie

    Wijnhaven 36
    3011 WS, Rotterdam
   • Kosten

    € 4975,- (incl. 1 landelijk GCP/WMO-examen, excl. literatuur ca. €200)
    of 10 maandelijkse termijnen van € 497,50  

   • Belastingvoordeel particulieren (tot 1 januari 2022)

    Betaal je je opleiding zelf of betaalt jouw werkgever een deel van de opleiding en jij de rest? Of ben je nog van plan om een nieuwe opleiding te volgen? Dan vertellen we je graag wat meer over de belastingvoordelen waar je als particulier tot 1 januari 2022 gebruik van kunt maken. 

    Belastingvoordeel particulieren (tot 1 januari 2022)
    Indien je (deels) de opleiding zelf betaalt, kun je alleen dit jaar nog tot € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor studiekosten. Dit betreft de opleidingskosten en lesmateriaal, minus een drempel van € 250,- (en de eventuele vergoeding van je werkgever).  Ook als je de opleiding in termijnen betaalt, is het verstandig om dit jaar alles te betalen, want je mag je studiekosten alleen aftrekken in het jaar dat je ze hebt betaald.

    Meer informatie over de huidige regeling kun je vinden via Belastingdienst – Zijn mijn studiekosten aftrekbaar?.

    Deze regeling stopt op 1 januari 2022! De belastingaftrek van studiekosten vervalt!

    Nieuwe regeling: STAP-budget (vanaf 1 januari 2022)
    Op 1 januari 2022 wordt het STAP-budget geïntroduceerd. STAP staat voor Stimulering Arbeidspositie. Deze regeling vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget kunnen werkenden en niet-werkenden maximaal € 1.000,- budget per jaar aanvragen voor een scholingsactiviteit. Het STAP-budget is een subsidieregeling van de Rijksoverheid en zal uitgevoerd worden door UWV. De regeling is in grote lijnen uitgewerkt en de definitieve regeling wordt in de loop van 2021 verwacht. Meer informatie over het STAP-budget kun je vinden via Rijksoverheid – STAP-budget.

    Maak je nog geen gebruik van jouw belastingvoordeel particulieren?
    Vul dan de online aangifte in op Mijn Belastingdienst. Je ziet dan direct hoeveel studiekosten je kunt aftrekken.

     

   • Rooster Rotterdam - start 10 maart 2022

    1. Voor het succesvol verlopen van de opleiding, word je geacht minstens 90% van de lessen aanwezig te zijn.
    2. De cursusduur is exclusief vakanties bepaald.
    3. Onderstaand rooster is onder voorbehoud van wijzigingen.

    Rooster volgt.

   • Vragen?

    Voor eventuele vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de programmaleider via onderstaand telefoonnummer, e-mailadres of via ons contactformulier.

    Cecilia Huisman
    Cecilia Huisman
    info@breederode.nl
    010 3042340
  • Deze opleiding heeft een slagingspercentage van 98%!
  • Te volgen in Rotterdam.

  Schrijf je vandaag nog in voor deze scholing!

  Inschrijven
  Geef je nu op voor één van de (online) informatiebijeenkomsten!

  Rustig nalezen? 

  Download hier de Domeinfolder Research met daarin alle informatie over onze research-scholingen. 

  Download de brochure
  Researchverpleegkundige / Clinical Research Coördinator (post-hbo)
  Inschrijven

  Cookies op deze website

  Als je onze website bezoekt, worden er cookies geplaatst op je computer. We plaatsen cookies voor het bijhouden van statistieken en om jouw voorkeuren op te slaan maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties) en voor het tonen van social media content. Door op 'Alle cookies toestaan' te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Als je op 'Zelf instellen' klikt kun je zelf kiezen welke cookies je accepteert.
  Meer informatie

  Cookies zelf instellen

  Functionele cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

  Statistische cookies helpen ons om te begrijpen hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo kunnen we onze website steeds blijven verbeteren. We verzamelen deze data anoniem.

  We gebruiken marketingcookies om bezoekers van onze website (waaronder jij dus) relevante advertenties te kunnen tonen op andere (externe) websites. Marketingcookies delen informatie over jouw surfgedrag op onze website met advertentieplatformen zoals Google en Facebook.