Master Manuele Therapie – Advanced Clinical Practitioner

De Master Manuele Therapie – Advanced Clinical Practitioner is een driejarige beroepsgerichte masteropleiding (90 EC) met een aantal unieke en innovatieve kenmerken.

Rotterdam 27 september 2017
3 jaar/ om de week op woensdagmiddag en woensdagavond 


9-daagse Mastercourse Anderhalvelijns zorg

In nauwe samenwerking met medisch specialisten van het Erasmus MC biedt Breederode Hogeschool de post-graduate Mastercourse "Van klinisch probleem naar succesvolle aanvraag" aan voor 142 PE punten

Rotterdam start Oktober 2017
Omvang 9 dagen 


Echografie cursus voor fysiotherapeuten: de schouder, een complex gewricht

Breederode Hogeschool biedt met Malumido de cursus Echografie voor fysiotherapeuten aan. Van een team van musculoskeletaal radiologen leer je de echografische ins- en outs van het schoudergewricht.

Zaterdag 6 mei 2017 
Datum stagebezoek:
in overleg
Omvang 1 dag 


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Lumbale wervelkolom

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Lumbale wervelkolom aandoeningen.

Rotterdam september 2017
Omvang 2 dagen 


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Cervicale wervelkolom en schoudergordel

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Cervicale wervelkolom en schoudergordel aandoeningen.

Rotterdam 24  april en 1 mei 2017
Omvang 2 dagen 


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel aandoeningen.

Rotterdam 19 en 26 juni 2017
Omvang 2 dagen


Arbeidsfysiotherapeut

De Arbeidsfysiotherapeut is specialist bij arbeid re-integratie, het doen van interventies op gebied van fysieke belasting en de ergonomie van de werkomgeving, bij individuele werknemers.

Rotterdam startdatum 18 september 2017
Omvang 21 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden


Bedrijfsfysiotherapeut

De Bedrijfsfysiotherapeut is specialist in advies aan bedrijven en organisaties op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en Arbozorg.

Rotterdam 18 september 2017
Omvang 20 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden


Maak werk van de werkplek

Leer de belasting in het werk te analyseren van je patiënt! Je hebt vast wel te maken met mensen die klachten hebben en misschien matig herstellen omdat de belasting in het werk hen belemmert.

13 april & 3 mei 2017 
Omvang 2 dagen 


Basiscursus beweegprogramma’s

De kracht van de fysiotherapeut ligt vooral in het aanbieden van een programma dat gericht is op het structureel veranderen van het beweeggedrag van mensen. De fysiotherapeut onderscheidt zich...

Rotterdam 8, 9 en 22 mei 2017
Omvang 3 dagen


Beweegprogramma Coronaire hartziekten en hartfalen (vervolgcursus)

In deze cursus leer je als fysiotherapeut een beweegprogramma op te stellen en uit te voeren voor zowel coronaire hartpatiënten als voor patiënten met hartfalen. Deze laatste groep vergt een...

Rotterdam 12, 19 en 20 mei 2017
Omvang 3 dagen


Beweegprogramma Artrose (vervolgcursus)

In samenwerking met TNO en het Reumafonds heeft het KNGF een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met artrose. Doelstelling van alle programma’s is het stimuleren van...

Rotterdam 21 april 2017
Omvang 1 dag


Beweegprogramma COPD (vervolgcursus)

In samenwerking met TNO en het Astmafonds heeft het KNGF een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met COPD. Doelstelling van alle programma’s is het stimuleren...

Rotterdam 28 en 29 april 2017
Omvang 2 dagen 


Beweegprogramma Diabetes mellitus type 2

Na het volgen van de basiscursus beweegprogramma’s kunt u de cursus beweegprogramma diabetes mellitus type 2 gaan volgen.

Rotterdam 6 en 7 Oktober 2017
Omvang 2 dagen


Bedrijfsvoering Praktijk en Persoonlijke Effectiviteit

Hoe kom je tot gedragsverandering van cliënten/patiënten maar ook van collega's ? De modules Bedrijfsvoering Praktijk en Persoonlijke Effectiviteit helpen je hierbij.