Master Manuele Therapie – Advanced Clinical Practitioner - Extended Scope (ESP)

De Master Manuele Therapie – Advanced Clinical Practitioner is een driejarige beroepsgerichte masteropleiding (90 EC) met een aantal unieke en innovatieve kenmerken zoals ESP.

Rotterdam 27 september 2017
Omvang 3 jaar, lesdagen om de week op woensdagmiddag en woensdagavond 


9-daagse Mastercourse ESP/Anderhalvelijns zorg

In nauwe samenwerking met medisch specialisten van het Erasmus MC biedt Breederode Hogeschool de post-graduate Mastercourse "Van klinisch probleem naar succesvolle aanvraag" aan voor 142 PE punten

Rotterdam start 21 september 2017
Omvang 9 dagen 


Basiscursus beweegprogramma’s

De kracht van de fysiotherapeut ligt vooral in het aanbieden van een programma dat gericht is op het structureel veranderen van het beweeggedrag van mensen. De fysiotherapeut onderscheidt zich...

Rotterdam 21 november en 6 en 18 december 2017
Omvang 3 dagen


Beweegprogramma COPD Deel I

De cursus is gericht op structurele verandering van het beweeggedrag van mensen met COPD. Deel I richt zich specifiek op de beweegprogramma’s voor patiënten met indicatie COPD Gold 0 en 1.

Rotterdam 27 en 28 oktober 2017
Omvang 2 dagen 


Beweegprogramma COPD Deel II

De cursus beweegprogramma COPD deel II is een vervolgprogramma op deel I en richt zich op fysiotherapeuten die mensen met COPD Gold 2 en 3 willen behandelen waar een chronische indicatie voor is.

Rotterdam 26, 27 januari 2018 en 9 februari 2018
Omvang 3 dagen  


Beweegprogramma Diabetes mellitus type 2

De cursus beweegprogramma DM type 2 maakt de Fysiotherapeut dé beweegspecialist die mensen met overgewicht en diabetes mellitus type 2 kan begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Rotterdam 13 en 14 Oktober 2017
Omvang 2 dagen


Beweegprogramma Hartrevalidatie inclusief hartfalen

De cursus is gericht op het opstellen en uitvoeren van een beweegprogramma voor zowel coronaire hartpatiënten als voor patiënten met hartfalen.

Rotterdam 17, 24 en 25 november 2017 
Omvang 3 dagen


Beweegprogramma Artrose

Voor mensen met artrose leert u met goede theoretische en praktische onderbouwing (TNO/Reumafonds/KNGF) een succesvol beweegprogramma maken.

Rotterdam 6 oktober 2017
Omvang 1 dag


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Lumbale wervelkolom

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Lumbale wervelkolom aandoeningen.

Rotterdam 17 en 24 november 2017
Omvang 2 dagen 


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Cervicale wervelkolom en schoudergordel

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Cervicale wervelkolom en schoudergordel aandoeningen.

Rotterdam 3 en 10 november 2017
Omvang 2 dagen 


Diagnostiek en behandelen van klachten van de wervelkolom: Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel

De manueeltherapeut leert in deze module onderbouwd klinische keuzes te maken in diagnostiek en behandeling in complexe casuïstieken van de Sacro-iliacaal gewricht en bekkengordel aandoeningen.

Rotterdam 8 en 15 december 2017
Omvang 2 dagen


Arbeidsfysiotherapeut

De Arbeidsfysiotherapeut is specialist bij arbeid re-integratie, het doen van interventies op gebied van fysieke belasting en de ergonomie van de werkomgeving, bij individuele werknemers.

Rotterdam startdatum 18 september 2017
Omvang 21 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden


Bedrijfsfysiotherapeut

De Bedrijfsfysiotherapeut is specialist in advies aan bedrijven en organisaties op het vlak van fysieke belasting, ergonomie en Arbozorg.

Rotterdam 18 september 2017
Omvang 20 bijeenkomsten, verdeeld over 9 maanden


Echografie cursus voor fysiotherapeuten: de schouder, een complex gewricht

Breederode Hogeschool biedt met Malumido de cursus Echografie voor fysiotherapeuten aan. Van een team van musculoskeletaal radiologen leer je de echografische ins- en outs van het schoudergewricht.

Zaterdag 7 oktober 2017 
Datum stagebezoek:
in overleg
Omvang 1 dag